Informasjon

Informasjon

Litt informasjon om sykkelrittet Offroad Valdres

Arrangert av CK Valdres

Offroad Valdres arrangeres lørdag den 28. juli 2018. Rittet er et sykkelkonsept basert på idéene fra sykkelrittet Offroad Finnmark og er mye likt sykkelorientering, bortsett fra at syklistene må holde seg til oppsatt trasé. Det vil si sti, kjerrevei eller vei. Konseptet går ut på å sykle fra start til mål som et lag (2-3 deltagere) ved hjelp av GPS. På halvvegs har vi åpnet for singeldeltakere. Traseen blir ikke merket på tradisjonelt vis, kun start, enkelte sjekkpunkter, kritiske gpsspor-kryssinger og målområdet vil være merket. Under rittet har lagene med seg hver sin GPS-tracker som  via internnett viser arrangør og publikum hvor laget til en hver tid er i traseen.

Under rittet har deltagerne et oppsett på utstyr de alltid må bære obligatorisk i sekker. Det vil være muligheter til å supplere obligatorisk utstyr ved hovedsjekkpunkter.

Program

Link: midlertidig program

Løypa

I år er det igjen to distanser, 1/1 vegs (150 km) og 1/2 vegs (75 km). 1/2 vegs vil i år ha start på Gomobu fjellstue og  målgang på Fagernes. 

Løypa blir i år ca 150 km eller 75 km. Det legges opp til at de fleste ryttere skal klare dette innen 12 timer eller 7 timer. Vinnertid 7-8 timer eller 3-4 timer. Det blir selvsagt ikke behov for veistegninger, da deltakere skal rette seg etter vanlige trafikkregler. Uaktsomhet vil føre til sanksjoner.

Deltakere

Maks antall lag er satt til 75 på 1/1 vegs og 50 på 1/2 vegs i år. Dermed er Offroad Valdres et lite, men eksklusivt ritt som gir deltakerne en opplevelse av Valdres. Det være seg natur, mat/drikke og ikke minst det folkelige med Valdres som garantert vil gi et minne for livet.

Premiering

Raskeste lag i 150 km vinner start i Offroad Finnmark 300 km i 2019. Av de som deltar både i Offroad Finnmark og Offroad Valdres blir det trekningpremie.

Seeding til Offroad Finnmark

Ryttere som fullfører Offroad Valdres skal få mulighet for å melde seg på Offroad Finnmark tidlig og få nytte av tidligpåmeldingsprisen (før 15/10). Gjelder start 2019.

Lokal profil

Ck Valdres ønsker med Offroad Valdres å fremme hele Valdres som sykkeldestinasjon gjennom dette arrangementet. Derfor legges løypa i nye områder hvert år, men start og mål vil være i Fagernes sentrum. Gjennom samarbeid med det lokale næringsliv vil vi fremme lokalprodusert mat, Valdresnatur og ikke minst stølsopplevelser.

Du som deltaker vil få

Måltider bestående av Wangensten Valdresmeieriet ost og rakfiskmouse, Mikael Fremgaard spekepølse, brød fra Bagn og lokalt øl. Finishertrøje levert av Fosheim Sag og Høvleri As - Byggtorget, Sykkelservice fra Skør'n-handverkeri. Bankett på Scandic hotell, Fagernes.

Vi skal så langt det lar seg gjøre bruke lokaleprodusenter på matstasjoner og bankett.

Mottoet er å være ett ritt fritt for barer og gel.

Påmelding via
EQ Timing

Påmelding

Lik oss på Facebook

Samarbeidspartnere