Trasé 2018

Trasé 2018

Presentasjon av trasé

Spor for nedlastning i GPX-format

Helvegs ca 150 km (kommer uka før start)

(x punkter): Offroad Valdres 150 km. 

Punktredusert (x punkter): Offroad Valdres 150 km 

Super punktredusert (x punkter): Offroad Valdres 150 km.

Halvvegs 87 km

GPX-fil (ca. 14000 punkter): Offroad Valdres 87 km. 

GPX-fil punktredusert (vel 2000 punkter): Offroad Valdres 87 km.

Kart over halvvegsløypa: Kart Halvvegs 2018

Litt hjelpeinfo for å få inn GPX-fila:

Her er en fremgangsmåte som bruker å fungere, hvis du skulle ha problemer med å få lagt inn GPX-fila: Last først ned fila. Deretter kobler du GPS/Garmin til PC, så gå inn på "Min/denne PC" og klikk deg inn til mappestrukturen for GPS/Garmin, og finn mappe som heter "New Files". I denne mappa legger du GPX-fila. Når du da starter opp Garmin så burde løypa ligge inne (HUSK å skru GPS/Garmin av etter at du har tatt den ut fra PC'en).

Beskrivelse av traseen

Helvegs - beskrivelse nedenfor er fra 2017. 2018 kommer så snart traséen er klar!

Starten går langs den idylliske Strandefjorden med Masterbil foran. Etter 10 km starter stigningen opp Skarshaugvegen og følger samme trasé som 2016 litt oppover lia. Vi går derimot direkte mot Stølslaget Breiset og har kommet opp til 1.000 moh. Her bærer det over på artig kjerreveg som går over til sti når den nærmer seg Synet på 1.137 moh. Husk å heve blikket, for disse 2000-meters-toppene kommer du til å se flere ganger i løpet av dagen! Nå venter flere herlige flytstiutforkjøringer før dere når dagens første obligatoriske matstasjon, Gomobu1. Etter oppbunkring stiger det svakt på sti opp til skiheistoppen, før en lang utforkjøring tar deg inn i skiløypenettet til Vaset Skiløyper. Vi følger 8 km mot Murkeli og setter kursen mot Pålset ved Vasetvatnet. Her starter kanskje den tøffeste stigningen opp til Ålfjell på vel 1.100 moh. Først grusvei, så stistigning. Videre bærer det i fantastisk landskap og utsikt og med nesten utelukkende fin flytsti helt fram til Syndinstogo, der det er drikkestasjon. Syndisfjellet og Rennefjellet er unnagjort. Ei sløyfe nordover om Storhovda gir ei herlig stinedkjøring i bjørkeskog ned til Alaosen ved Nordre Syndin. Det bærer sørover igjen til Syndinstogo2. Du får tid til å fordøye litt mat på stølsvegen langs Midtre Syndin fram til Svult, og vi følger fjorårets trasé langs Grønsennknippa til Gomobu2. Etter ny tilførsel av mat og drikke bærer det ut på sti til Simlehøgda, vestover mot Langeberget, ned til Kinnholt og over Gullberghøgda mot Valtjern. 300 m med grus er nok, og vi tar flotte lettsyklede stier mot Djupedalen og over Søndre Selseggi. Så venter dagens premie og regnestykke: Du står på over 1.100 moh og skal ned til 360 moh. Hvor mange meter skal du ned? Jo, nesten 800 høydemeter ned på gras- og barnåldekte stier som slynger seg mellom bjørke- og granlegger. Et par km med grus midt nede i lia. Så er du nede ved Strandefjorden og tar sørover på asfalt via Førsoddin, Leira Camping og gangvegen så nordover til Fagernes. Over 140 km i fantastisk landskap er tilbakelagt!

Halvegs

Er Gomubu1 som er start og Gombu2 som er mål. Her gjelder løypebeskrivelse

Matstasjoner/support

Start Enkel frokost fra 0600. Breiset (20 km) Drikke og banan. Gomobu 1 (31 km) Fullservice Sonjavarden (57 km)  Drikke og banan
Syndinstogo 1 (66 km) Lappestasjon: Lapper og kaffe + div. Syndinstogo2 (74 km)  Lappestasjon: Lapper og kaffe + div.
Gomobu 2 (98 km) Fullservice Valdtjenn (109 km) Drikke og banan

Kart

Samarbeidspartnere