Warning: Use of undefined constant THEEVENT_PATH - assumed 'THEEVENT_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/offroadvaldres.com/public_html/wp-content/plugins/kode_shortcode/tinymce/mailchimp/kode_mailchimp.php on line 24
Trasé 2020 – Offroad Valdres
 

Traséene for 2020 jobbes med og blir lagt ut i sin helhet fredag 31.7.20! Små innblikk vil komme jevnlig på vår facebookside 🙂

Traséene fra alle tidligere års ritt ligger nedlastbare som gpx-spor her

Litt hjelpeinfo for å få inn GPX-fila:

Her er en fremgangsmåte som bruker å fungere, hvis du skulle ha problemer med å få lagt inn GPX-fila: Last først ned fila. Deretter kobler du GPS/Garmin til PC, så gå inn på "Min/denne PC" og klikk deg inn til mappestrukturen for GPS/Garmin, og finn mappe som heter "New Files". I denne mappa legger du GPX-fila. Når du da starter opp Garmin så burde løypa ligge inne (HUSK å skru GPS/Garmin av etter at du har tatt den ut fra PC'en). Husk å slett alt av gamle filer og spor, og ha kun kart for området eller topo Norge aktivert.

Kart

Helvegs 125 km 2019:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halvegs 70 km 2019:

 

Beskrivelse av traseen

Helvegs 124 km 2019:

Starten går langs den idylliske Strandefjorden med Masterbil foran. Etter 11 km starter stigningen på grus forbi et tysk slott og opp hårnålsvingene mot Hovrudbygda. Vi tar av fra grusen og kommer over på kjerreveg og sti opp mot stølslaget Breiset. Det stiger godt i mot fram til knappe 1.100 moh. Småkupert og med noe stigning etter hvert på duvende sti til Synet på vel 1.100 moh. Nyt utsikten inn i Jotunheimen. Nå venter herlige flytstier på 5 km ned til dagens første obligatoriske matstasjon, Gomobu1. Etter oppbunkring stiger det svakt på sti opp til skiheistoppen, før en lang utforkjøring tar deg inn i skiløypenettet til Vaset Skiløyper. Vi følger 8 km mot Murkeli og setter kursen mot enden av Vasetvatnet. Bru over Krokåni og kort grusstrekk på Krokånvegen til Søre Trollhovd. Kryssing av elva med det gode navnet Rassvæta før det stiger godt på kjerreveg og sti langs Svartebekk - her kan det bli varmt og klamt. På skikkelig god fjellsti langs Grønnsennknippa tilbake retning Gomobu. Etter hvert litt teknisk nedkjøring mot Bjønnhovd. Dere får vel en km slakt nedover på grus, før det blir 2 km grusstigning opp til Krististølen. Da kan du crusie over mot Simlehøgda og videre 1 km på grus mot banan- og drikkestasjon ved Vadtjern. Fin flytsti etter hvert i lett stigning mot Djupedalen og over på den smale singletracken over søndre Selseggi på godt over 1.100 moh. Løft blinkket og nyt utsikten her! fin flyt ned mot Breiset og videre på god sti og kjerreveg i godt driv mot Liaset. Ned til enkel elvekryssing før du entrer Hermannshovda og tar fatt på bratt nedkjøring på grus/sti mot Vadsetdansen. Fin flyt i slakt terreng oppover før du kommer til fullservice matstasjon på Sanderstølen etter 85 km. Nyt deilig mat og drikke her! Videre slakt oppover i terrenget opp mot Stogolie og Flageslett. Fine flytpartier tilbake ned mot Tisleidalen. Til dels kraftig stigning opp ved slålombakken, men premien venter på toppen. Herlige lapper og kaffe for dem som vil. Videre på litt grus og stigning opp til Gribbe på 1.037 moh med utsikt! Så venter dagens premie og regnestykke: Du står på over 1.000 moh og skal ned til 360 moh. Hvor mange meter skal du ned? Jo, nesten 700 høydemeter ned på grasdekte stier som slynger seg mellom myr og bjørke- og granlegger. Samtidig er det jobbepartier innimellom på denne avslutningen. En km med grus midt nede i lia. Mot slutten er det et parti der nesten samtlige bør trille ned 20 m. Så er du nede ved Strandefjorden og crusier gangvegen nordover til Fagernes. Over 120 km i fantastisk landskap er tilbakelagt!

Matstasjoner/support Helvegs:

Start Enkel frokost fra 0600. Gomobu (30 km) Fullservice
Vadtjern (60 km) Drikke og banan.  Sanderstølen (85 km)  Fullservice (også varm mat). Brattstølen (102 km) Lappestasjon: Lapper og kaffe + brød, pålegg og drikke. 

Mål: Grillmat og egnet drikke!

Halvegs 70 km 2019:

Ei startsløyfe ved Gomobu sprer feltet før det bærer rett inn på flott sti retning Simlehøgde og Vadtjern. Se opp for fotturister. En grusstubb før fin flytsti etter hvert bringer deg i lett stigning mot Djupedalen og over på den smale singletracken over søndre Selseggi på godt over 1.100 moh. Løft blikket og nyt utsikten her! Fin flyt ned mot Breiset og videre på god sti og kjerreveg i godt driv mot Liaset. Ned til enkel elvekryssing før du entrer Hermannshovda og tar fatt på bratt nedkjøring på grus/sti mot Vadsetdansen. Fin flyt i slakt terreng oppover før du kommer til fullservice matstasjon på Sanderstølen etter 31 km. Nyt deilig mat og drikke her! Videre slakt oppover i terrenget opp mot Stogolie og Flageslett. Fine flytpartier tilbake ned mot Tisleidalen. Til dels kraftig stigning opp ved slålombakken til Brattstølen etter 48 km, men premien venter på toppen. Herlige lapper og kaffe for dem som vil. Videre på litt grus og stigning opp til Gribbe på 1.037 moh med utsikt! Så venter dagens premie og regnestykke: Du står på over 1.000 moh og skal ned til 360 moh. Hvor mange meter skal du ned? Jo, nesten 700 høydemeter ned på grasdekte stier som slynger seg mellom myr og bjørke- og granlegger. Samtidig er det jobbepartier innimellom på denne avslutningen. En km med grus midt nede i lia. Mot slutten er det et par parti der nesten samtlige bør trille ned 20 m. Så er du nede ved Strandefjorden og crusier gangvegen nordover til Fagernes. Over 70 km i fantastisk landskap er tilbakelagt!

Matstasjoner/support Halvegs:

Start Gomobu: Enkel mat. Sanderstølen (31 km)  Fullservice (også varm mat). Brattstølen (48 km) Lappestasjon: Lapper og kaffe + brød, pålegg og drikke. 

Mål: Grillmat og egnet drikke!

 

Helvegs 154 km 2018:

Halvegs 89 km 2018:

Beskrivelse av traseen

Helvegs

Starten går langs den idylliske Strandefjorden med Masterbil foran. Etter 11 km starter stigningen opp hårnålsvingene mot Hovrudbygda. Vi tar av mot turmålet Ryeberget etterhvert på kjerreveg og kommer over på Offroad Valdres sitt favorittunderlag, nemlig sti. Det stiger lett i mot fram til knappe 1.100 moh og deler av denne skal dere returene på slutten av dagen. Småkupert på flott duvende sti til stølslaget Breiset og noen hundre meter på grus. Det bærer over på kanskje de teknisk vanskeligste stiene som noen steder er litt dype. Hold balansen og "time" nedtråkket så du ikke støter i kantene. Litt utfordringer får dere fram til Brattstølen der dagens første drikkestasjon befinner seg. Rett over på ny småteknisk sti til Fjellstølen. En liten hvilepause på grus før fin flytsti fører dere mot Vadtjernkampen og opp på toppen. Nyt utsikten inn i Jotunheimen. Bratt ned mot vegen og 300m på grus. Videre på flotte stier over fjellryggen Gullberghøgda til Kinnholt. Videre drikkemulighet på ca 2 km grus og retur over Langeberget med fin flyt til Simlehovda. Lette stier ut til dagens første obligatoriske matstasjon, Gomobu1. Etter oppbunkring stiger det svakt på sti opp til skiheistoppen, før en lang utforkjøring tar deg inn i skiløypenettet til Vaset Skiløyper. Vi følger 8 km mot Murkeli og setter kursen mot enden av Vasetvatnet. Bru over Krokåni og kort grusstrekk på Krokånvegen til Søre Trollhovd. Kryssing av elva med det gode navnet Rassvæta før det stiger godt på kjerreveg og sti langs Svartebekk. På skikkelig god fjellsti langs Grønnsennknippa før du kan dundre ned mot Grønnsennhøgde (se opp for fotturister). Videre på kjerreveg til Ormestadstølen og stiflyt til Svult. Grus videre til matstasjon med lapper og herlig syltetøy på Syndinstogo. Ei sløyfe nordover om Storhovda, som i fjor, gir ei herlig stinedkjøring i bjørkeskog ned til Alaosen ved Nordre Syndin. Det bærer sørover igjen til Syndinstogo2. Videre på fantastiske flytstier i høgfjellet til Rennefjellet, Syndisfjellet, Knivhaugane , drikkestasjon på Knippeset og stigning til Ålfjell på 1.137 moh. Det blir kronet med nesten 350 høydemeter ned til Vasetvatnet på flott singeltrack. (Se opp for fotturister) Lett stigning knappe 200 høydemeter til Gomobu2. Etter ny tilførsel av mat og drikke bærer det ut på sti til mot Synet på vel 1.100 moh. Flott sti over Selseggi, 300m grus før du entret smal singeltrack over Søndre Selseggi. Så venter dagens premie og regnestykke: Du står på over 1.100 moh og skal ned til 360 moh. Hvor mange meter skal du ned? Jo, nesten 800 høydemeter ned på gras- og barnåldekte stier som slynger seg mellom bjørke- og granlegger. Et par km med grus midt nede i lia. Så er du nede ved Strandefjorden og tar sørover på asfalt via Førsoddin, Leira Camping og gangvegen så nordover til Fagernes. Over 150 km i fantastisk landskap er tilbakelagt!

Matstasjoner/support Helvegs:

Start Enkel frokost fra 0600. Brattåsen (34 km) Drikke og banan. Gomobu 1 (52 km) Fullservice
Syndinstogo 1 (80 km) Lappestasjon: Lapper og kaffe + brød, pålegg og drikke. Syndinstogo2 (88 km)  Lappestasjon: Lapper og kaffe + brød, pålegg og drikke.
Knippeset (104 km) Drikke og banan. Gomobu 2 (117 km) Fullservice (også varm mat).
Mål: Grillmat og egnet drikke!

Halvegs

Starten går på Gomobu. Vi kjører en startloop på grusvei med litt stigning, så feltet får spredt seg. Tilbake på Gomobu venter slakt stigning på sti opp til skiheistoppen, før en lang utforkjøring tar deg inn i skiløypenettet til Vaset Skiløyper. Vi følger 8 km mot Murkeli og setter kursen mot enden av Vasetvatnet. Bru over Krokåni og kort grusstrekk på Krokånvegen til Søre Trollhovd. Kryssing av elva med det gode navnet Rassvæta før det stiger godt på kjerreveg og sti langs Svartebekk. På skikkelig god fjellsti langs Grønnsennknippa før du kan dundre ned mot Grønnsennhøgde (se opp for fotturister). Videre på kjerreveg til Ormestadstølen og stiflyt til Svult. Grus videre til matstasjon med lapper og herlig syltetøy på Syndinstogo. Videre på fantastiske flytstier i høgfjellet til Rennefjellet, Syndisfjellet, Knivhaugane, drikkestasjon på Knippeset og stigning til Ålfjell på 1.137 moh. Det blir kronet med nesten 350 høydemeter ned til Vasetvatnet på flott singeltrack. (Se opp for fotturister) Lett stigning med knappe 200 høydemeter til Gomobu2. Etter ny tilførsel av mat og drikke bærer det ut på sti til mot Synet på vel 1.100 moh. i slak småkupert stigning. Så venter dagens premie og regnestykke: Du står på over 1.100 moh og skal ned til 360 moh. Hvor mange meter skal du ned? Jo, nesten 800 høydemeter ned på gras- og barnåldekte stier som slynger seg mellom bjørke- og granlegger. Et par km med grus midt nede i lia. Så er du nede ved Strandefjorden og tar sørover på asfalt via Førsoddin, Leira Camping og gangvegen så nordover til Fagernes. Nesten 90 km i fantastisk landskap er tilbakelagt!

Halvvegs kjører nesten identisk løype med helvegs fra Gomobu1 og til mål. Helvegs har ei ekstrasløyfe nord for Syndinstogo og ei lita ekstrasløyfe før den siste lange utforkjøringen.

Matstasjoner/support Halvegs:

Start Gomobu. Syndinstogo (28 km) Lappestasjon: Lapper og kaffe + div.
Knippeset (44 km) Drikke og banan. Gomobu 2 (57 km) Fullservice (også varm mat).
Mål: Grillmat og egnet drikke!

 

 

Samarbeidspartnere